Invalkracht

Een werknemer komt van rechtswege in vaste dienst als hij met tussenperioden van minder dan zes maanden voor de derde maal een arbeidsovereenkomst krijgt. Het ministerie heeft ingestemd met een versoepeling op deze wetgeving door binnen het onderwijs maximaal zes opvolgende arbeidsovereenkomsten toe te staan. 

Dit blijkt voor veel scholen vaak niet voldoende om ontstane problemen met betrekking tot invalkrachten op te lossen. Schoolbesturen nemen invalkrachten na vijf invaldiensten over het algemeen niet aan. Invalkrachten blijven echter nodig. En het aanbod van beschikbare bevoegde leerkrachten blijft beperkt.

De Vitale School biedt de mogelijkheid om vertrouwde invalleerkrachten te kunnen blijven inzetten zonder risico op vaste dienstverbanden. Ook voor het vinden en inzetten van nieuwe invalkrachten kunnen we scholen van dienst zijn met een oplossing die anders is dan alle andere partijen aanbieden.

Op basis van een wetsartikel uit het oude Burgerlijk Wetboek kunnen leerkrachten aan de slag als “Vrije Werkers”. Een vrije werker is een freelancer voor wie het niet loont om als zelfstandige ingeschreven te staan. Het is géén werknemer, maar wel iemand die tijdelijk bij nood of ziekte een school uit de brand kan helpen.

Hoe groot is het probleem?

Een schoolbestuur omvat vaak meer dan 20 scholen. Een schoolweek heeft 40 lesweken met 5 schooldagen. Dat zijn 200 lesdagen. Bij 8 klassen met 200 lesdagen met 20 scholen betekent dit 32.000 lesdagen per schooljaar per schoolbestuur. Bij een gemiddeld ziekteverzuim van 6% komt dat op meer dan 1900 invaldagen per schooljaar! Uitgaande van een invalkracht die maximaal vijf keer bijvoorbeeld twee weken invalt, maakt dat een school zeker 38 invalkrachten per jaar nodig heeft. Het probleem is veel groter dan het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe nu verder? 

Leerkrachten die willen invallen (zonder last te hebben van het maximum van zes opvolgende invalbeurten) kunnen zich aanmelden als vrije werker bij De Vitale School. 

Schoolbesturen en directies die invalkrachten nodig hebben zonder langetermijnverplichting aan te willen gaan kunnen via De Vitale School een beroep doen op Vrije Werkers. Samen zoeken we een oplossing op maat.

Ga vandaag nog op weg
naar een vitale school!

Werkboek
€ 27,95

Inclusief BTW en exclusief verzendkosten

Werkboek 'Op weg naar een vitale school'

Neem contact op

Ga vandaag nog
op weg naar een vitale school!

Bel met het secretariaat
+31 (0)35 699 42 20

Of stuur een e-mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Vitale School is een initiatief vanwww.edutalent.net

EduTalent is het adviesbureau voor talentontwikkeling en professionalisering in vitaal onderwijs.


www.stratch.nl

STRATCH Nederland b.v. is het adviesbureau in het creëren van vitale mensen, sterke teams en gezonde organisaties.

Ontvang de nieuwsbrief

* indicates required

© 2017 STRATCH Nederland bv | Amersfoort | KvK 24305840 | Algemene voorwaarden